Skip to content

Troubadour Gourmand. Francijas dvēsele Rīgas sirdī.

  • by

Klīstot pa Rīgas ielām, arī vai vēlu Tu gribēsi padzert kafiju, pasēdēt mierīgā atmosfērā viens pats vai ar draugiem. Man šie klejojumi saistās ar meitas ģitārspēles nodarbībām, jo ir kāds brīdis, kuru varu veltīt …kafejnīcai 🙂 Pirmā izvēle, atrodoties Barona un Ģertrūdes ielu krustojumā, bija Caffeine. Populāra un gandrīz visiem zināma kafejnīca. Cenu kategorija ir vidēja. Nav ne pārāk dārgi, nedz arī lēti. Retu reizi padzert tur kafiju ir ok. Tā nu arī man sekoja vairākas nedēļas pēc kārtas, divas reizes nedēļā, kafija šajā kafejnīcā. Bet, bet, bet… 🙂

Troubadour Gourmand, kafejnīcas interjers

Nedaudz noejot nost no Barona ielas, burtiski trīsdesmit metrus uz Čaka ielas pusi, ir kafejnīca Troubadour Gourmand. Paiet garām ir grūti, jo uz ietves atrodas galdiņi, kas veido improvizētu kafejnīcas terasi. Nevajag turp iet, lai meklētu izsmalcinātu interjeru un dizaineru mēbeles apmeklētājiem. Bet ja mēs runājam par labu kafiju (generic, bet tiešām kvalitatīvi pagatavota), garšīgām smalkmaizītēm, tad šī būs īstā vieta. Cenu kategorija Troubadour Gourmand Ir zem vidējās cenas Rīgā, lai Tev būtu vieglāk salīdzināt – kafija šajā kafejnīcā maksā 1.5eur. Taisnības labas jāsaka, ka ja gribēsi cappucino, tad būs jāšķiras no 2.5eur, bet flat white no 3.5eur! Tā teikt… nav ko te dzert visādas fancy kafijas. Dzer normālu melnu kafiju! 😀

Ja Tev patīk satur ko veidoju, vari atbalstīt mani, uzsaucot man kafiju 😉
https://www.buymeacoffee.com/creativemateus

Kas īsti ir Troubadour Gourmand

Es nepaslinkoju un pameklēju nedaudz vairāk info par šo vietu. Jau pirmajā brīdī, bija sajūta it kā ieej kāda Francijas mazā ciemata kafejnīcā. Teikšu godīgi – es nebiju pārāk pārsteigts par to, ka kafejnīcas saimnieks, tiešām ir francūzis. Lai gan Latvijā darbojas jau no deviņdesmito gadu beigām (ja nekļūdos), tomēr kafejnīcu biznesam pievērsies salīdzinoši nesen. Kas ir interesants fakts, tad savās smalkmaizītēs izmanto sviestu, nevis dažādas eļļas vai margarīnu. Tomēr biju atradis arī rakstu ar saimnieku, kur viņš apgalvo, ka ja sāks piedāvāt šobrīd modernos vegānu risinājumus, tad protams, ka būs arī margarīns un plānu eļļa. Iespējams, ka kaut kas šāds jau tiek piedāvāts.

Šo rindkopu, rakstu sēžot Troubadour Gourmand, Ģertrūdes ielā (vai Barona?). Šī atmosfēra ir brīnišķīga. Nepiespiesta gaisotne, vienkārši cilvēki, kuriem ne grama neinteresē apkārt esošie. Katrs ir savā mikroburbulī. Nekāda glamūra. Viss ir mierīgi un baudāmi. Sēžu, dzeru kafiju un rakstu. Apkalpojošais personāls ir gados jauns un ļoti laipni apkalpo. Ir patīkami šeit atrasties. Un ja Tev gadās šeit būt, esi tik laipns un aiznes savus netīros traukus, līdz letei dziļāk telpā. Personāls, protams, novāc traukus paši, bet tik patīkamā vietā, ir tikai ok nedaudz nākt pretīm arī no mūsu, apmeklētāju puses 🙂

Ja meklē, kā nonākt šajā kafejnīcā: https://maps.app.goo.gl/eZ1PpGiKzcYrJUAJ8?g_st=ic

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *