Kopumā, mūsu ģimene, diezgan bieži ēd ārpus mājas un ir izveidojies gan favorītu tops, gan arī ir apzinātas vietas, kur savu kāju nespert. Šad un tad esmu rakstījis viedokļus, atsauksmes par dažādām vietām, lai arī Tev būtu iespēja izvēlēties, ja interesē mans viedoklis. Šobrīd nedaudz mainu savu viedokļu izteiksmes formātu, jo Twitter vai Instagram REELS, gluži vienkārši ir pārāk maz vietas. Restorāns SierŠtelle Studio, bija mūsu izvēle, šajās brīvdienās.
Bija kārtējais vakars, kad vēlējāmies pasēdēt ģimenes un pāris draugu lokā, kaut kur 🙂 Brīvdienās Ogrē ir grūti atrast kādu vietu restorānā vai kafejnīcā, bet tas attiecas tikai uz vienu Ogres daļu. Konkrētais restorāns, atrodas dzelzceļam šosejas pusē un tā ir Ogres klusā, tukšā daļa. Kad iegājām restorānā, mēs bijām vienīgie apmeklētāji. Ja neskaita jaunu vīrieti hūdijā un ar kapuci galvā, kurš kaut ko krāmēja/kārtoja uz pāris galdiņiem, citus cilvēkus neredzējām. Beigās sapratām, ka šis vīrietis arī ir darbinieks, bet hūdijs un kapuce, nedaudz mulsināja. BET nebūsim aizspriedumaini un atceramies, ka šis restorāns, paši sevi dēvē par Vīna studiju un vietu, kur ēst izsmalcinātu ēdienu.
Ieejot restorāna telpās, saprotu ka principā nekas daudz interjerā nav mainījies, lai gan ir nojauktas agrāk tur esošās kabīnes, kā arī sienas ir nokrāsotas gaišākas. Kopējais interjers ir neinteresants un es teiktu – ieturēts apm 20 gadus senā stiliņā. Protams, pēc tam kad esi gaidījis izsmalcinātu ēdienu un vīna studiju, gaidi ko īpašu, ne masīvkoka krēslus, kuri ir ļoti līdzi tiem krēsliem, kas tur bija kad sāku dzīvot Ogrē un nodzeltējis kondicionieris pie sienas. Arī bāra lete gandrīz nav mainījusies un ja atceries to no 10 gadus senas vizītes Ogrē, tā joprojām ir tur pat un tāda pati. Tas iespējams nemaz nav slikti – tās ir asociācijas, kuras man (personīgi man) nepatīk.
Viesmīle bija laipna. Tiešām! Bet ja vērtēt vietu kā (atkārtošos) vīna studiju, kur baudīt izsmalcinātus ēdienus, tad ne profesionāle. Par pasūtītajiem ēdieniem mums pārjautāja vairākkārt, atnesot ēdienu bija piemirsies kurš pasūtījis kuru ēdienu, kā arī pēc tam kad bijām paēduši, netīrie trauki uz galda palika vēl padsmit minūtes. Taisnības labad jāatzīst, ka brīdī kad mums nesa ēdienu, bija ieradusies paēst vēl viena ģimene. Kopumā pret šo visu nebūtu pretenzijas, ja cenu kategorija nebūtu līdzvērtīga citām, dārgākajām vietām Ogrē, kā arī ambiciozais virsraksts Instagram kontā. Ēdiens pats par sevi bija kvalitatīvs, pagatavots lieliski. Lēni gatavota cūkgaļa gan prasās pēc vairāk piedevām, bet grilēta karbonāde bija laba porcija, labi izcepta, maiga. Vienīgais mīnuss karbonādei – temperatūra. Tā bija pārāk zema, priekš tikko pasniegtas gaļas. Bet te es jau kasos pie sīkumiem, jo saprotu ka tika gatavots tā, lai visu atnestu vienlaicīgi.
Turpinot tēmu par to pašu ambiciozo virsrakstu Instagram kontā, vēlos ko bilst par “vīna studija” …kā lai to pasaka tā vienkāršāk… vīns ir tikai apakšējie plaukti. Un kas pārsteidza, tad šī laikam ir vienīgā kafejnīca, kur nav Primitivo, kuru arī no lētā gala var atrast tiešām sakarīgu. Es saprotu, ka kafejnīcās nebūs vīni no manas kolekcijas, bet tomēr ejot uz vietu, kas ir pašu nodēvēta par vīna studiju… es gribētu pamēģināt ko interesantu. Ogrē ir kafejnīcas ar labāku alkohola un vīna izvēli, bet tās netiek dēvētas par vīna studiju. Par to kuras ir šīs kafejnīcas, pastāstīšu kādu citu reizi, jo jūtu ka par vīniem IR jāuzraksta.
Kopsavilkums par Restorāns SierŠtelle Studio, teikšu tā – vieta nav slikta un tai ir potenciāls. Ja ir interese un vēlme konkurēt ar labākajām vietām Ogrē, tad ir kur piestrādāt. Es noteikti padomātu par interjera modernizāciju, bet tas ir otršķirīgi. Primāri – vīna studijā vēlētos redzēt labu un pietiekamu vīna izvēli, kā arī gribētos ko vairāk no ēdiena, ja runājam par “izsmalcinātu”. Visādi citādi – viesmīle bija ļoti laipna, ēdiens garšīgs (bet ne ar ko nepārsteidz), kā arī kvalitatīvs. Ja arī Tu esi bijis šajā vietā, noteikti pastāsti man par savām emocijām, jo vēlos ne tikai dalīties ar viedokli, bet arī to uzklausīt.